Personeelstekort Limburgse gemeenten

Gisteren was in de Limburger te lezen dat het personeelstekort bij de Limburgse gemeenten steeds verder oploopt. Alleen al ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar is sprake van een toename van 40 procent van het aantal openstaande vacatures. Niet alleen in Limburg maar ook landelijk is dit een groot probleem.

Wordt het tweede kwartaal van 2021 vergeleken met het tweede kwartaal van 2020 dan is zelfs een explosieve stijging van 175 procent te zien. Genoeg aanleiding dus voor gemeentesecretarissen om na te denken over oplossingen voor dit personeelstekort. Belangrijke reden is onder meer de krapte op de arbeidsmarkt, maar daarnaast zal ook het aantal vacatures blijven groeien doordat de komende drie tot vijf jaar nog veel ambtenaren met pensioen gaan.

Grenspaal12

Ook wij als Grenspaal12 merken dit; er is steeds meer vraag naar ondersteuning door onze infraplanners. Deze ondersteuning bieden wij in veel verschillende vormen; van objectief advies tot volledige project-ondersteuning, ontzorging én detachering om tijdelijke “gaten” binnen het ambtelijk apparaat op te vullen. Naast onze verkeerskundige advisering en ondersteuning kunnen wij gemeenten ook ontzorgen op het gebied van onder meer projectvoorbereiding, parametrisch ramen en begeleiding op verkeerskundig en civieltechnisch gebied.

Wij gaan graag het gesprek aan over hoe wij gemeenten en andere opdrachtgevers ten dienste kunnen zijn!

Bron:

De Limburger

Tom-Beheer

Author Tom-Beheer

More posts by Tom-Beheer