Verkeersstudie parkeersituatie Snowworld en gemeente Landgraaf

Snowworld in Landgraaf is inmiddels een begrip op het gebied van sport en recreatie in Limburg en ver daarbuiten.

Gedurende de afgelopen twee decennia heeft Snowworld op de voormalige mijnsteenberg Wilhelmina in Landgraaf twee indoor skibanen, een hotel met diverse horecagelegenheden en een outdoor klimpark gerealiseerd. Sinds de komst van het klimpark is het hele jaar door sprake van recreatieve en horeca-activiteiten.

Eén van de Grenspaal12-adviseurs heeft voor alle planfases van dit project en de uitbreidingen daarvan de verkeersstudies uitgevoerd, waarin is ingegaan op de toekomstige parkeersituatie en het waarborgen van de verkeersveiligheid en bereikbaarheid op en rond het terrein. De resultaten van de uitgevoerde verkeerskundige analyses vormden een belangrijk toetsingscriterium in het kader van de ruimtelijke planvormingsprocedures.

Een efficiënt gebruik van openbare ruimte en infrastructuur is daarbij altijd een uitgangspunt geweest. Daarmee is niet alleen opdrachtgever gebaat, maar ook andere stakeholders, zoals de gemeente en de omgeving. Concreet voorbeeld daarvan is dat de verkeersstudie voor het klimpark aantoonde dat het perfect mogelijk is om zonder uitbreiding van de infrastructuur en het parkeerterrein de extra bezoekers van het klimpark adequaat op te vangen. De reden daarvan is het verschil in zwaartepunt tussen de bezoekersstromen van het klimpark (zomermaanden) en de skihal (wintermaanden).