Gravel Series Limburg & Kids MTB race (Banholt)

Op 4 en 5 september is het ruim baan voor de Gravelrijders en kinderen op de mtb. In het weekend van 4 en 5 september staat Banholt in het teken van wielrennen. Op zaterdag trappen 400 gravelrijders het weekend af op drie gravelroutes over de Zuid-Limburgse veldwegen. Deze vijfde editie van de Gravel Series staat dit jaar in het teken van het mooie Heuvelland en de streekproducten. Wij als Grenspaal12 sponsoren dit evenement omdat wij ons verbonden voelen met de doelen van Gravel Series Limburg; zoals het proeven van gezonde streekproducten en lekker bewegen in een prachtig Limburgs gebied!

Gravel Series koppelt elk jaar een thema aan het evenement en dit jaar is dat de liefde voor ons mooi stukje Limburg en de passie voor de lekkere streekproducten zoals Limburgs fruit en vlaai.” De routes lopen met name door de thuisgemeente Eijsden-Margraten. Dé Zuid-Limburgse fruitteelt en CittaSlow gemeente bij uitstek. Vervolgens rijden de deelnemers ook door de gemeenten Valkenburg, Simpelveld, Gulpen-Wittem, Vaals en Maastricht om weer te finishen in Banholt.
De deelnemers aan de Gravel Series komen uit alle windstreken.  Vanwege Corona zijn er helaas geen deelnemers aanwezig uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk of zelfs Zwitserland dit jaar. De organisatie houdt het evenement met opzet kleinschalig. Dit jaar zal de opkomst dan met name uit Nederland, België en Duitsland komen. Hiermee hebben ze tevens als doel om de deelnemers meer persoonlijke aandacht en een unieke beleving te geven, en de overlast voor de regio tot een minimum te beperken.

Tijdens de Gravel Series Limburg krijgen Nederlandse veteranen ook dit jaar weer een bijzondere plek. In samenwerking met het Veteraneninstituut in Doorn en Stichting Koepel Veteranen en Geüniformeerden Organisaties Limburg, nemen veteranen ook dit jaar weer gratis deel aan de Gravel Series Limburg. Inmiddels hebben zich een 80-tal veteranen aangemeld. “Wij hebben onze vrijheid en veiligheid in het verleden maar zeker ook in het heden te danken aan de mannen en vrouwen die zich hier in Nederland en ver daarbuiten ingezet hebben. Wij willen iets terugdoen nu dat kan. Dat motiveert ons ontzettend om deze geste richting hen te maken”, aldus medeorganisator George Deswijzen.

Op zondag 5 september is het vanaf 9.30u weer vrij baan voor 200 kinderen uit de grensstreek in de leeftijd tussen 3 en 12 jaar. De kids rijden  hun rondjes op een uitdagend parcours tijdens de 5e editie van de RABO KIDS mtb race. Er valt ook zeker iets te winnen want er staan voor de winnaars bekers klaar én alle deelnemers krijgen een medaille. Daarnaast biedt de organisatie ook een bakje vers fruit van fruitteler Wim Notermans aan. Deelname aan dit event is gratis. Er wordt gereden in leeftijdscategorieën waarbij aparte klassementen voor meisjes en jongens worden opgemaakt. Daarnaast is er vertier (spellen en springkussen) voor het hele gezin, waarbij óók de F1 race in Zandvoort op groot scherm te volgen is.

 

Meer informatie en registratie voor de Gravel Series en de RABO KIDS mtb race zie:https://crossbordercycling.eu

Zie deze links voor sfeerfilms Gravel series Limburg 2018&2019:

Video KIDS mtb race 2020:
https://vimeo.com/461451170

Tom-Beheer

Author Tom-Beheer

More posts by Tom-Beheer