Graag stellen we Wouter Simons, onze nieuwe aanwinst aan jullie voor. Wouter is afgelopen maand gestart bij Grenspaal12 als ontwerper en adviseur omgeving. We hebben hem een aantal vragen gesteld over zijn carrière switch, zijn specialisatie, zijn ambities en meer:

Waarom heb je de switch naar GP12 gemaakt?

Na 10 jaar fulltime actief te zijn geweest in de evenementen sector was ik genoodzaakt iets anders te zoeken door de huidige COVID-pandemie. Ik heb een bouwkundige studie achtergrond en ben medio 2020 weer min of meer in dit wereldje gerold. Gaandeweg kwam ik in contact met de heren van Grenspaal12 en ben ik vanaf half december op ZZP-basis tekenwerk gaan verrichten voor hen. Dit beviel goed aan beide kanten en vanaf 1 april 2021 ben ik dan ook in loondienst getreden binnen het bedrijf.

Je gaat aan de slag als ontwerper en adviseur omgeving. Kun je beschrijven wat jouw dagelijkse werkzaamheden zullen zijn?

Ik zal voor een gedeelte het tekenwerk voor mijn rekening nemen, maar ook andere vormgeving zoals 3D tekenwerk en rendering. Daarnaast ben ik werkzaam als adviseur omgeving, hier komt het aspect omgevingsmanagement om de hoek kijken. Zo ben ik nu o.a. werkzaam voor het project Spoorverdubbeling Heerlen – Landgraaf (SVHL).

Waar ligt jouw specialisatie binnen GP12?

Mijn specialisatie ligt dus in het tekenwerk en omgevingsmanagement. Voor beiden geldt dat ik een studie of werk gerelateerde achtergrond heb, maar er is altijd ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Bouwkundig tekenwerk is bijvoorbeeld niet 100% te vergelijken met wat ik teken voor Grenspaal12, maar heeft wel veel raakvlakken. Ditzelfde geldt ook voor het gedeelte omgevingsmanagement, hier zijn op organisatorisch gebied weer raakvlakken met event management.

Welke uitdagingen zie jij de komende jaren binnen infrastructuur?

Aangezien ik ‘nieuw’ ben in de wereld van infrastructuur zal ik mij de komende tijd vooral persoonlijk moeten ontwikkelen en veel stof eigen moeten maken, dit zie ik dan ook als de grootste uitdaging. Maar ik ben niet iemand die stilzit, want stilstaan is achteruitgaan…

Even iets heel anders, waar ben jij te vinden in jouw vrije tijd?

In mijn vrije tijd zoek ik graag de gezelligheid op samen met mijn gezinnetje en vrienden. En kun je me regelmatig terugvinden in de cafés of op de terrassen op de markt in Sittard. Daarnaast speel ik graag een pot tennis en ben ik actief bezig met het draaien en produceren van muziek.

Welke ambities heb je voor de toekomst?

De bedrijfsslogan van Grenspaal12 zegt: ‘grensverleggende infraplanners’. Wat mij betreft ga ik persoonlijke grenzen verleggen om mijzelf te ontwikkelen en er samen met Grenspaal12 een vruchtbare samenwerking van te maken.

Tom-Beheer

Author Tom-Beheer

More posts by Tom-Beheer