IPM – Teams en teamrollen

Integraal Projectmanagement geeft een heldere structuur aan het project maar het zijn de mensen die het ‘m doen. Zij maken het verschil tussen een succesvol en minder succesvol project. De 5 IPM-rollen vertegenwoordigen de 5 disciplines in het IPM-model. Uitgangspunt is dat elke rol gelijkwaardig is.

De 5 IPM-rollen:

  • Projectmanager
  • Manager Projectbeheersing
  • Omgeving manager
  • Technisch manager
  • Contract manager

Bij de grotere projecten geeft de IPM-rolhouder leiding aan zijn eigen team van specialisten. In kleinere projecten komt het ook voor dat rollen gecombineerd worden. Het invullen van een IPM-team is maatwerk, afgestemd op de aard, omvang en complexiteit van het project, alsook op de fase waarin het project zich bevindt. Een verkenningsfase bijvoorbeeld verlangt andere kennis en competenties dan de realisatiefase. Met onze ruime kennis en ervaring kunnen wij u adviseren bij de samenstelling van uw IPM-team. Binnen onze eigen organisatie, maar ook in ons netwerk, beschikken wij over ervaren professionals waarmee wij een IPM-team op een of meerdere posities kunnen vullen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw vraagstuk kunt u contact opnemen met Ir. Bart Raaijmakers, bart@gp12.nl.

Meer informatie?

Contact opnemen