Waarom heb je de switch naar GP12 gemaakt?

Ik ben nu met mijn Master in Maastricht bezig en wil daarnaast iets doen waarmee ik meer praktische skills kan leren. Skills zoals het werken met computer programma’s of het werken met grote data sets en daaruit analyses maken. GP12 is daarvoor de uitgelezen kans voor mij om deze praktische skills op te doen.

Je gaat aan de slag als technisch ondersteuner in complexe vraagstukken. Kun je beschrijven wat jouw werkzaamheden zijn?

Ik ga binnen GP12 voornamelijk aan de slag om technische ondersteuning te bieden met behulp van Excel. Vaak kunnen complexe vraagstukken duidelijk opgebroken en geanalyseerd worden door middel van een programma als Excel. Ik ga daarom proberen deze Excel sheets te verbeteren en daarmee de data die GP12 gebruikt voor haar processen, zo overzichtelijk en efficiënt mogelijk te gebruiken.

Waar ligt jouw specialisatie binnen GP12?

Kijkend naar de 4 pilaren van GP12 (verkeer, omgeving, proces en techniek), ligt mijn specialisatie voornamelijk bij het proces. Ik ga proberen processen zo efficiënt en optimaal mogelijk te maken (voornamelijk door middel van Excel). Hierbij zal ik bijvoorbeeld kijken naar de kosten van projecten of de prijzen van producten etc. Echter ben ik ook nieuwsgierig en bereid om andere taken te krijgen om ook de andere kanten van GP12 te leren kennen en hopelijk te kunnen helpen.

Welke uitdagingen zie jij de komende jaren binnen jouw taken?

De grootste uitdaging zal het gebruik van grote hoeveelheden data zijn. Veel data kan overzichtelijk worden gebruikt door middel van een programma als Excel en ondanks dat ik goed met Excel overweg kan, kan het programma ook besluiten niet mee te willen werken. Dit soort computer programma’s kunnen je grootste vriend of je grootste vijand zijn haha. Ik kijk wel uit naar deze uitdaging en hoop daarbij ook goed resultaat te leveren!

Hoe besteed jij je vrije tijd het liefste, Adriaan?

Afgelopen zomer heb ik voor het eerste een triatlon gedaan. Veel van mijn vrije tijd gaat hier naartoe maar dat vind ik ook heel tof! Ik sport dus graag in mijn vrije tijd. Maar de laatste tijd gaat mijn vrije tijd vaker gepaard met een biertje in de kroeg met vrienden. Stiekem gaat daar mijn vrije tijd het liefste naartoe.

Welke ambities heb je voor de toekomst?

Op sportief gebied gaat mijn ambitie uit naar het doen van meer en langere races. Op educatief gebied is mijn grootste ambitie nu om mijn Master in 1 jaar af te maken en tevreden te kunnen zijn over mijn cijfers. Wat ik na mijn Master ga doen is nog één groot vraagteken, dus ik houd mijn opties nog open!

Tom-Beheer

Author Tom-Beheer

More posts by Tom-Beheer